News
Енергийната ефективност у нас е на ниско ниво заради енергоемки производства
Петък, 10 Февруари 2012 22:32

Енергийната ефективност в България е под средното ниво в ЕС, не само защото не се работи достатъчно за подобряването й, а и защото у нас се развиват производства, които по принцип са енергоемки. Това коментира изпълнителният председател на Българска стопанска камара (БСК) Божидар Данев по време на енергийна конференция.

продължава>
 
Китай води в света по нови инсталации за вятърна енергия за 2011 г.
Петък, 10 Февруари 2012 22:24

Индия може и да е лидер по растеж на възобновяемите енергийни източници за миналата година (Индия води по зелен растеж в целия свят за 2011 г.), но когато става въпрос за нова вятърна енергия, Китай е абсолютен лидер в света. Ръстът на вятърноенергийните инсталации в Китай е почти три пъти по-голям от този на втората в класацията страна – САЩ.

продължава>
 
Стартира проект за съхрнение на слънчева енергия
Петък, 10 Февруари 2012 22:17

Кипърският институт и девет международни партньори започват проект за складиране на слънчева енергия, съобщава БНР. Започващият проект се осъществява по линия на Седма рамкова програма на Европейския съюз и се финансира от Европейската комисия със средства в размер на 8.6 милиона евро.

продължава>
 
Приеха таксите за гаранции за произход на "зелената" енергия

зелени сертификатиПравителството прие тарифа за таксите, които се събират от Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР) по Закона за енергийната ефективност и Закона за енергията от възобновяеми източници. Тя обединява в един документ досегашните тарифи за такси, събирани от агенцията, информират от правителствената информационна служба.

продължава>
 
Български екип получи еконаграда на ООН

zlatevaЗа пръв път български учен бе отличен със световната награда от ООН за принос в екологията, съобщи БТА. Разработката е свързана с обработка на биоразградими отпадъци в компостери, след което те се превръщат в органичен тор, подходящ за използване в градините, обясни проф. Мария Златева, автор на проекта. В разработката участват и експерти от ръководената от нея неправителствена организация "Интереко-21". Наградата се връчва веднъж на две години, а Златева е сред 12-те световни учени с престижното отличие от UN-HABITAT.

продължава>
 
«НачалоПредишна123456789СледващаКрай»

страница 1 от 9
 
Aleksandar ShenkovВЕИ КАТАЛОГ – Слънчеви колектори – Пловдив, 4.7 out of 5 based on 1237 rating