News
До 5% може да поскъпне тока...
There are no translations available.

cena-na-tokaАко има увеличение на цената на електроенергията от 1 юли 2011 г., то със сигурност няма да е с повече от 5%. Това заяви Ангел Семерджиев - председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

В държавния регулатор вече са постъпили исканията на трите електроразпределителни дружества за нови цени на тока от 1 юли и те не се различават от предварително обявените в общественото пространство предложения.

Read more...
 
Три бизнес дни на зелената енергия в София
There are no translations available.

biznes-dniОт 13 до 15 април София ще бъде домакин на две значими международни бизнес събития - Седми международен конгрес за енергийна ефективност & възобновяема енергия и Конференция за управление на отпадъци и рециклиране "Save the Planet". Към двата форума се проявява много силен интерес от страна на бизнеса и на специалисти от различни сектори от целия свят. Броят на лекторите е рекорден - 90 експерта ще споделят своя опит в развитието на зелената икономика, съобщиха организаторитге.

Read more...
 
Испански учени може би са открили горивото на бъдещето
There are no translations available.

Гориво на бъдещетоИспански учени обявиха, че може би са открили горивото на бъдещето – био-гориво, произведено от водорасли, смесени с въглероден диоксид от фабрика, предаде АФП.

Проектът, все още експериментален, се развива от 5 години в близост до източния испански град Аликанте. Испански и френски учени от малката фирма Bio Fuel Systems (BFS) работят сред гора от 400 осемметрови туби, пълни с милиони микроскопични водорасли, които смесват с C02 от близкия циментов завод. Въглеродният диоксид идва при тях по специален тръбопровод за производството на "синия петрол".

Read more...
 
"Gaz de France" влага 100 млн.евро за преработка на биомаса у нас
There are no translations available.

биомасаФренската компания „Газ дьо Франс" възнамерява да инвестира 100 млн. евро в енергийни централи за преработка на биомаса, съобщи земеделският министър Мирослав Найденов след откриването на „Седмицата на гората".

Той подчерта, че в закона за възобновяемите енергийни източници, който се гледа на второ четене в парламента, са разписани правила за използването на биомасата за енергия. По думите му „Газ дьо Франс" се интересували от инвестиции в тази сфера в България и възнамеряват да изградят 4 централи в български градове.

Read more...
 
Българската компания БИКА представи в Корея възможностите за инвестиции във ВЕИ
There are no translations available.

bikaДо края на тази година могат да се очакват между 200 и 400 млн.евро корейски инвестиции в зелена енергия

Българската компания БИКА представи пред 150 корейски компании възможностите за инвестиции във възобновяеми енергийни източници ВЕИ по време на форум в Сеул за подобряване и бизнес развитие на местните компании на нови пазари, съобщиха от БИКА. Конференцията се организира от Корейската агенция за насърчаване на търговията и инвестициите и присъстваха водещи компании в сектора.

Read more...
 
«StartPrev123456789NextEnd»

Page 6 of 9
 
Aleksandar ShenkovВЕИ КАТАЛОГ – Слънчеви колектори – Пловдив, 4.7 out of 5 based on 1237 rating